BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

700 порции курбан раздадоха край разклона на Забърдо в памет на жертвите от автобуса на магистрала „Хемус““

Курбан против катастрофи бе  раздаден на всички преминаващи по главния път Смолян-Пловдив при разклона за село Забърдо. Събитието се провежда всяка година по инициатива на кмета на Забърдо Валентин Черпоков по време на Коледно-Новогодишните празници. Въпреки лошото време на събитието се стекоха десетки. Сред тях бе Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев, директорът на ОД на МВР-Смолян комисар Николай Димов представител от Македония и други официални лица . Тази година курбанът се раздава в памет на жертвите от съседната ни държава, които изгоряха в автобуса на магистрала „Струма. Кубранът бе осветен и благословен от епископ Висарион.  700 порции бяха раздадени на преминаващи по пътя шофьори.

„С инициативата искам да заявим, че е нужна по-голяма отговорност от всички, чиято дейност е свързана с безопасността на пътищата, както и от всички участници в движението. На нас не ни е нужна война. Ние се избиваме по пътищата. Жертвите и ранените са колкото един град в България. Това безумие трябва да спре.Тази година курбанът е посветен и на жертвите от Република Северна Македония, които загинаха в автобуса на магистрала „Струма“. Нека заедно сведем глава пред паметта на всички жертви от двете държави, загинали в катастрофи през изминалата година“, призова Черпоков. 

На шофьорите  бяха раздадени и  2000 икони – ключодържатели с лика на Света Богородица, както и специални стикери за автомобили с призив за по-малко катастрофи по пътищата.

Кметът Черпоков бе отправил покани и към  министър-председателя Кирил Петков. и вицепремиерът  Корнелия Нинова . Те обаче не присъстваха на събитието, предаде репортер на СмолянБГвести.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!