BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

70 години град Мадан и Деня на миньора отбелязват тази седмица в миньорския град

На 22 август 1953 година село Мадан, Маданска околия е признато за град.
По този повод и по повод традиционно чествания Ден на миньора тази седмица Община Мадан и „Горубсо Мадан“ провеждат редица инициативи за гражданите и гостите на града, за да отбележат празника и кръглата годишнина.

На 20-ти август (в неделя) бе проведена финалната среща от футболния турнир в спортен комплекс – Мадан и бяха наградени изявен спортисти от общината.

На 24-ти август ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Ангел Янакиев и паметната плоча „В памет на загиналите при злополуки“. По-късно, от 14 ч. ще бъдат наградени победителите в конкурса „Мадан – кътче от рая“. Денят ще завърши с „Детско шоу“ на градския площад.

Официалното откриване на празника е от 19:45 часа на 25 август. Той е обявен и за ден на отворените врати на рудничния участък „Петровица“. А на следващия ден гражданите и гостите на Мадан ще могат да се насладят на „Нощ в музеите“, когато Рудник „Сполука“ и Кристалната зала в миньорския град ще посрещат посетители с удължено работно време до 23 часа.

Рудник „Сполука“ бе създаден като подземе минен музей с финансиране по европроект и вече привлича туристи от цялата страна. Кристалната зала също е преобразена в рамките на проекта.

Празничната програма тази година включва концерти на „Сигнал“, Росица Пейчева и формация „Балканджии“, Илиян Бойд, Tasso & Alisha & Masters Band, Диогенис Франсанас и др.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!