BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

21-годишен младеж е първият в Смолянско, осъден за нарушаване на карантината

Севдалин Костадинов от Смолян стана първият, който бе осъден за нарушаване на карантината в Смолянска област. 21-годишният младеж подписа споразумение с прокуратурата, което днес Смолянският районен съд одобри. Младият мъж ще трябва да изтърпи наказание от седем месеца пробация. Глоба не му бе наложена. „Момчето не работи и няма дори къде да живее. Законът предвижда в такива случаи да не се налага глоба“, посочи председателят на съда Петър Маргаритов.

Севдалин е сирак. Преди няколко години починала майка му, а след нея и баща му Валентин, който години наред буташе по улиците в Смолян, в студ и пек, инвалидната количка със съпругата си.
Младият мъж стана известен с това, че три пъти в рамките на няколко дни бе хващан в нарушаваше на карантината. Прибрал се от Швеция на 13 април т. г. и веднага е поставен под карантина за 14-дни – до 26 април включително. Севдалин посочил, че адресът Севдалин му е ул. „Наталия“ 19 в Смолян. След справка се оказало, че апартаментът е общински и никой от семейството му не живее там. Властите направили неуспешен опит да го настанят при сестра му в село Петково, а след това при роднини в рудоземското село Елховец, но те не го искали. Накрая негов чичо в село Боево склонил да го приюти. Вечерта на 21 април обаче Севдалин се напил. Към 23,00 часа двамата се скарали и младежът решил да си отмъсти. Счупил му телевизора, взел му два мобилни телефона и 6 200 шведски крони (на стойност 1 500 лв. – б.а.). На следващия ден 53-годишният чичо подал жалба в полицията. Към 00,05 часа в сряда Севдалин е заловен да се вози в „Опел Астра“ със софийнска регистрация.

Накрая бил закаран в село Турян, но и там излизал навън. Полицаи го спипали да се разхожда из селото на 23 април.

Младежът е бил тестван за коронавирус, пробата му е отрицателна. Въпреки това според приетия закон за извънредното положение Севдалин е трябвало да бъде задължително под 14-дневна карантина.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!