BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как да изберете подходящо кошче за кола за вашето бебе?

Предстои ви да приветствате в живота си нов член на семейството? Честито! Независимо, дали вие сте родителите и обмисляте дълъг списък покупки покрай бебето или пък искате да зарадвате свои приятели с нещо полезно за тяхното радостно събитие, ето няколко полезни съвета за вас. Те са свързани с избора на нещо много полезно и дори задължително за всяко бебе: кошчето за кола. Ето как да изберете най-подходящия модел, с който малкият човек ще бъде защитен и ще пътува спокойно в автомобил – и не само.

Какви кошници за кола за бебе има?

Съвременните производители са се погрижили да предложат по нещо за всеки вкус и джоб. Налични са всякакви модели столчета и седалки за кола за деца, като най-общо, те са групирани спрямо възрастта, височината и теглото на детето и имат различни начини на закрепване в колата и допълнителни предимства. Изборът на столче с по-голям диапазон на теглото на детето като кошница за бебе 0-13 кг ви дава възможност по-дълго да използвате модела. Подобни решения са не само практични и по-бюджетни в дългосрочен план, но и предлагат трансформиране на столчето по подходящ начин, за да осигурява подходящи удобство и безопасност на детето с напредване на възрастта му.

Обърнете внимание на закрепването на кошницата за бебе

Независимо, кошница от-до в какъв възрастов диапазон ще подберете, непременно обърнете внимание на начина на закрепване в колата. Специалистите препоръчват бебетата да пътуват обратно на движението с оглед максимум сигурност и винаги трябва да се съобразите точно с предписанията за монтаж на конкретната кошница за бебе. Основните начини на закрепване на столчето са два. Първият, е за всички модели чрез коланите на автомобила. Вторият е чрез системата за безопасност ISOFIX (ISO Fixture), която изисква наличие в колата ви на специални точки на свръзка между кошчето и автомобила. Ще ги намерите между облегалката и седалката в почти всички коли произведени след 2006 г. За да можете да използвате този сочен като още по-сигурен начин на прикрепване, трябва и кошчето за бебе да има подобна система. Предлагат я изключително много съвременни модели. Кой е вашият?

Вижте допълнителните екстри

При избора си на кошница за бебе, разгледайте и допълнителните екстри. Може би искате още безопасност и ще изберете ултра хай-тек модел с още странични обезопасители. Или пък колата ви е малка и ви трябва по-компактен модел? Добре е текстилните елементи да могат лесно да се махат, за да можете да ги перете и връщате по местата им без много усилия. Ако сте пътешественици и обичате да пътувате по въздух и пътищата по света и у нас, по-подходящ би бил модел със сенник, който не само ще пази от слънцето, но и би дал повече уединение на бебето в примерно, самолета, докато отивате на екзотична ваканция. Почти всички модели са функционални и дават възможност за различни позиции на гръбчето и регулация на дръжката. Има и такива, които можете да закачите на основата на количката си за разходки. Обмислете кои са приоритетите ви спрямо начина ви на живот и бюджета ви и направете аргументиран избор.

Изберете спокойствие от първите дни

Осигурете сигурност и безопасност на бебето още от първите дни. Отнесете го у дома с помощта на удобно кошче за кола, което комфортно ще занесете от болницата до автомобила и ще монтирате за комфортно първо пътешествие на бебето. После, бъдете спокойни, че независимо където отивате, сте се погрижили бебето ви да е защитено в колата. Бебешката кошница за кола има важно място във всеки списък с пазаруване на най-важното за малкия човек. Вземете за своето дете или направете подарък на близки или приятели, които са в очакване на това безценно незабравимо радостно събитие.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!