BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В съботния ден се проведоха традиционните събори в Мугла и на Хайдушки поляни

Зам.-кметът Марин Захариев поздрави гостите на традиционния събор на Хайдушки поляни, който е в памет на родопския певец Веселин Джигов. Съборът се провежда ежегодно в живописната местност, която преплита история, култура и традиция и обединява населението на Родопа планина. „Благодарение на днешния празник, отново ще се докоснем до  духовните ценности на родопчани, запазени до наши дни от поколенията читалищни самодейци. Ще си спомним за родопския певец с неповторим глас и голямо сърце Веселин Джигов, чийто песни продължават да събират родопчани, където и да се намират по света. Нека празничните емоции, родопската песен и народното веселие ви заредят с незабравими спомени, които да помните дълго. Бъдете живи и здрави и се радвайте на народните изпълнения и вдъхновяващата природа“, пожела зам. -кметът Марин Захариев на присъстващите на събора.
В съботния ден се проведе и традиционния празник на село Мугла – „Среде лято“ и среща – събор. Празникът „Среде лято“ е уникален и неповторим и всяко лято събира жителите и гостите на Мугла, за да покажат красотата на народното творчество в песенната планина, да помислят заедно за съхраняване на традиционните обичаи, за да си спомнят за детството и младостта и да предадат пламъка на родолюбието на децата си. Всички празнуващи в Мугла бяха поздравени от секретаря на община Смолян Момчил Николов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!