BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

📹 Честит празник, Хасково!

8 септември е Денят на Хасково и църковен празник Рождество на Пресвета Богородица, която жителите на града приемат за своя покровителка.

Отдаването на почит на Св. Богордица е засвидетелствано още през Възраждането, когато в 1837 г. е изградена с общия труд и средства на жителите на града и околните села първата църква, която носи името й, и която е станала люлка на първото училище и на читалището в града. През 2003 г. за празника на Божията майка е построен паметник на Св. Богородица отново със средства, дарени от цялата хасковска общественост.

Празничната програма на община Хасково започва в 8:30 часа с празнична литургия в църквата „Успение Богородично“ . От 10:00 часа ще има програма по случай Деня на Хасково в детските градини в община Хасково под мотото „Празникът на моя град“. От 11:00 часа е организиран Граждански форум „Връстниците на прехода“ в Регионалния исторически музей. В 12:00 часа ще започне тържествено заседание на Общинския съвет в хасковския театър „Иван Димов”.В 22:30 часа ще има  празнични фойерверки на площадка „Спартак”.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!