BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири дни полицията в Харманли пази в тайна криминален случай, за да го обяви Иван Гешев

Четири дни полицията в Харманли е пазила в тайна информация за заловен нападател на 80 годишен старец в с. Браница, за да може новината да бъде съобщена от главния прокурор Иван Гешев при посещението му в града. Това показва проверка на Иван Атанасов от „Сакар нюз“ в публикация на „За истината“ във вторник.

Жители на селото потвърдили информацията, че задържането е станало на 8 май, но за това в полицейският бюлетин от понеделник – 11 май, обобщаващ всички криминални случаи от изтеклия уикенд, нямало нито дума.

Информация за случилото се в с. Браница научили от главния прокурор Иван Гешев след посещението в дома на пострадалия в селото и последвалия брифинг в Харманли. Гешев е бил придружен и от главния секретар на МВР Ивайло Иванов

В неофициален отговор на въпрос по случая от Районното полицейско управление в града съобщили, че нареждането случаят да бъде запазен в тайна е било дадено от прокуратурата.

Седмица по-рано в същото село бе нападнат и друг възрастен мъж – на 90 години, но за него бе съобщено веднага, вероятно защото тогава пътуване на Иван Гешев този район не е било предвидено, припомня Иван Атанасов от „Сакар нюз“.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!