BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четири деца от Неделното училище в Устово спечелиха награди в конкурса „Въведение Богородично“

С две първи награди за есе и две втори за рисунка са отличени и четирите участници от Смолян  в Осмия национален конкурс на Пловдивска света митрополия  за Деня на християнското семейство и православната младеж. Те са представители на Неделното училище в смолянския квартал Устово към храм „Св. Николай Чудотворец“ с духовен наставник отец Васил Маджаров.

Елена Стоева (10 клас) и Петя Ангелова (5 клас) са носители на първа награда за есе в своите възрастови групи, а Диана Павлова (10 клас) и Теодора Аврамова (9 клас) са отличени с втора награда за рисунка. Рисунките са публикувани в сайта на Пловдивска света митрополия в раздела за деца, а част от есето на Елена бе включено в специалното детско предаване „Духовни пътеки“ на Пловдивската православна телевизия.

Поради пандемичната обстановка и тази година митрополията  не можа да организира традиционното общо празнично тържество за наградените от цялата страна деца и младежи, затова изпраща по места отличията. Децата от Устово ще бъдат поздравени за творческия си успех на богослужение в навечерието на храмовия празник – Никулден.

Росица Примовска

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!