BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фестивалът в Неделино събра близо 30 000 души

Близо 30 000 души посетиха 20-то издание на Националния фестивал за двугласно пеене и народна песен  в Неделино, съобщиха от пресцентъра на полицията в Смолян. В рамките на три дни малкият град бе препълнен с хора, които не се притесняваха от зараза с Covid-19. В рамките на събитието се проведе и специализирана полицейска операция за охрана на масово мероприятие, в което се включиха униформени от Златоград, Мадан и гранична полиция. Не са констатирани нарушения на обществения ред и безопасността на движението.

Над 1350 изпълнители от 95 читалища от всички фолклорни области в страната и гостуващи състави от 4 държави се представиха на сцената в Неделино. Юбилейното издание на фестивала протече при изключително голям интерес, като организаторите отчетоха рекорден брой изпълнители. Извън конкурсната програма, на фестивалната сцена се представят гостуващи фолклорни състави от Гърция, Турция, Босна и Херцеговина и Молдова.

На откритата сцена извън фестивала свои концерти представиха Росица Пейчева, ансамбълът на Академията за музикално-танцово изобразително изкуство „Професор Асен Диамандиев“ – Пловдив, гръцкият изпълнител Сотис Карабелас, Галена, Камелия, Меди, Тони Стораро, Николай Славеев и Криско.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!