BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ФА„Родопа“ и Общинския духов оркестър – в отпуск до края на март

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ и Общинския духов оркестър излязоха в отпуск до края на март. По думите на главния художествен ръководител на ансамбъла Андриян Петров, една от причините, е да се икономисат средства за отопление в студените зимни месеци, защото лятото ще е по-удобно да работят, тъй като имат и повече участия.

„Служителите сега са в платен отпуск, който по закон е 42 дни и до края на март те няма да идват на работа. В началото на април започваме сериозна работа, за да може лятото да пътуваме и да представяме в страната дейността на ансамбъла и красотата на родопския фолклор“, каза Петров. Той уточни, че по този начин, на месец ще се спестят между 10 000 и 12 000 за отопление.

„Общината прие предложението ми, колегите от ансамбъла също са съгласиха. Отдавна имам тази идея, зимата да се почива, а лятото да се работи усилено“, посочи художествения ръководител. Той отбеляза, че в сферата на културата по време на пандемията се работи много трудно.

Нели Гергьовска

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!