BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Украинският президент с намерение да направи ислямските празници държавни

Ислямските празници Курбан Байрам и Рамазан Байрам ще получат статут на държавни религиозни празници в Украйна. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски на среща с представители на кримските татари в Украйна. Освен това се планира в Киев да бъде изградена нова голяма джамия. Президентът подчерта, че очаква кримските татари да проектират тази джамия, като той е готов да я подкрепи.

Държавният глава изрази съболезнования по случай Деня на възпоменание на жертвите на геноцида на кримскотатарския народ. Зеленски отбеляза, че е много важно украинските деца да знаят за тази трагична страница от историята. Това е причината днес образователният проект „Всеукраинско училище онлайн“ да излъчва уроци за депортирането на кримските татари.

„Искаме да изградим държава, в която всеки човек да се чувства гражданин на Украйна. Бих искал всички да се чувстват като пълноправен гражданин, без да забравят историята и традициите на своя народ. Искаме да ви подкрепим не само с думи, но и с действия на законодателно ниво“, подчерта държавният глава.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!