BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима излекувани и един нов случай на коронавирус в Смолян

За един нов случай на COVID-19 в Смолян съобщи тази сутрин по национален ефир проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб. С него положителните проби в областта от началото на пандемията стават 41. Добрата новина от днес е, че трима заболели в региона са излекувани.

Повече информация за новозаразения и за излекуваните ще бъде дадена в понеделник. Директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева обяви, че инспекцията спира да дава актуална информация за новите случаи с коронавирус. Те ще бъдат обобщавани веднъж седмично на традиционните пресконференции в областната администрация. „Притесняваме се, че създаваме напрежение. На хората вече като че ли им дотегна да слушат такава информация. За два или три случая, забавянето с няколко дни, не е фатално.“ – обясни мотивите си д-р Кубатева.

„Обявеният нов случай на заразен с коронавирус за област Смолян е на мъж на 40 години от град Смолян, който живее в град Пазарджик и е работник в завода на „Костал“. В последните седмици не е пребивавал в региона, но след установяването на положителната му проба е приведен под домашна карантина в родния си дом в град Смолян, където ще бъде заедно със семейството си. В добро състояние е. Случаят се поема за проследяване и контрол от РЗИ-Смолян.“ – написа в профила си във Фейсбук областният управител Недялко Славов.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!