BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Техническите лица от РИК-Смолян бяха на косъм да подадат оставки /ОБНОВЕНА/

СмолянБГвести научи, че днес по обяд на заседание на РИК техническите сътрудници са заявили, че подават оставка, заради неизплатени възнаграждения за септември и октомври. Те е трябвало да бъдат преведени от областната управа, но се забавили. За проблема от РИК дори са уведомили ЦИК и служебното правителство.

„Хората в РИК-Смолян работят и в момента, напрежението там изчезна“, каза областният управител Стефан Сабрутев. „Изплащането на възнагражденията наистина се забави, но не заради мен, а заради съпротивата на председателя на РИК Росица Чакърова да ни предостави отчетите за работата на комисията. Те ми бяха изпратени вчера следобед и днес парите са наредени. Срещнах се с техническите лица, хората ме разбраха и сега всичко е спокойно“, допълни Сабрутев.

„Проблемът е от повече от месец, въпреки че РИК е приела работата на техническите сътрудници“, каза за СмолянБГвести председателят на комисията Росица Чакърова и допълни: „Съгласно сключените граждански договори, всеки от тях следва да представи отчет за работата си, който се приема с решение на РИК и въз основа на това трябва да се заплати труда. Ние сме приели отчетите със съответното решение и то е изпратено на областния управител. Той изиска самите отчети. След многото кореспонденция, му представихме тези отчети. И той каза: за октомври ще платя, а за септември – ще платя наполовина“.

СмолянБГвести продължава да следи случая.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!