BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„С ВОЛЕЙБОЛ НА УЧИЛИЩЕ“ В ППМГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ –СМОЛЯН

ППМГ „Васил Левски“ в Смолян беше домакин на националната кампания „С волейбол на училище“. Тя се организира от Българската федерация по волейбол /БФВ/ и е под егидата на Европейската конфедерация по волейбол .
Вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов каза, че инициативата цели популяризиране на волейбола като спорт сред подрастващите и предизвиква огромен интерес сред всички ученици. Тя е в помощ на волейболните клубове по-лесно да откриват нови таланти. „Спортната инфраструктура във вашия град предразполага за спорт, а залата е невероятна. Не бих я нарекъл салон, защото е зала. На много високо ниво са и стадионите, Плувният басейн и спортната зала „Величко Чолаков. Смолян не отстъпва по никакъв начин на другите градове в България.Тук има здрава връзка между учениците и волейболните клубове. А знаете, че във волейбола няма глупави хора“, сподели впечатленията си при откриването на спортното събитие Давидов.
Директорката на ППМГ „Васил Левски“ Мария Илиева благодари на БФВ, че училището днес е домакин на националното турне „С волейбол на училище“. Тя посочи, че учениците освен, че постигат отлични резултати в обучението са и отлични спортисти.
Проектът „С волейбол на училище“ на БФВ се превърна в любим на хиляди български деца и предизвиква много емоции и положително настроение в различни точки от страната. Основната му мисия е да покаже, че образованието и спортът вървят ръка за ръка.
На спортното събитие присъстваха изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов, Николай Иванов – член на УС на федерацията, началникът на РУО Никола Запрянов, Теодора Щерева, която отговаря за спортните дейности в РУО, експертите от община Смолян Зоя Цървуланова и Даниела Делигегова, треньори, спортисти и родители.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!