BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съветниците спряха вдигането на такса смет

Няма да се увеличи такса смет за жителите на Община Смолян, решиха общинските съветници на сесията днес. По предварително предложение тя трябваше да скочи с почти 15 поцента. За вдигането на налозите гласуваха само трима съветници от ГЕРБ – Стоян Иванов, Тодор Митов и Денислав Костов. Всички други бяха против с мотиви, че е абсурдно да се натоварват хората с по-високи такси в предвид инфлацията, коронакризата и растящата безработица. 

Според Салих Аршински / ДПС/ хората в града масово недоволствали от некачествената работа на сметосъбиращата фирма. Според него смолянчани плащат грешни пари на Титан от 1.2 млн.лева.

Дори съветници от редиците на ГЕРБ се противопоставиха на вдигането на налозите. Екатерина Гаджева предожи да се запази размера на такса смет, за физическите и юридиески лица. Шефката на екоинспекцията сподели,че трябва да се повиши контрола. Кметът Мелемов каза, че подкрепя това да се наблегне на разделното събиране. 

Предложение на смолянчанка, преставена като гражданка, разбуни духовете по време на онлайн заседанието.  На гласуване бе поставено предложението й да се увеличат всички такси и цени на услуги с 15-18 процента. Стигна се до общо недоволство, защото името на гражданката дъго остана анонимно. След настояване зам.кметът Мариана Цекова съобщи, че смолянчанката се казва Мая Георгиева.

Сесията продължава и в момента, гледайте в мултимедията а СмолянБГвести


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!