BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Строг пропускателен режим е въведен в Съдебната палата в Смолян (видео)

Строг пропускателен режим е въведен в съдебната палата в Смолян, съобщи в интервю за „Отзвук“ председателят на Районния съд Петър Маргаритов. В съдебните зали ще се допускат само лица, призовани до съответните съдебни заседания – свидетели, вещи лица, адвокати. „Журналисти няма да бъдат допускани до съда. Правилата на Висшия съдебен съвет са задължителни и трябва да ги спазваме. Обмисляме онлайн излъчване на сайта на съда на делата с висок обществен интерес“, посочи още Маргаритов.

Променено е и работното време за обслужване на гражданите и адвокатите. В Съдебната палата ще се влиза с маски или шлемове и с ръкавици. Хора без предпазни средства няма да бъдат допускани до съда. „Ние ще осигурим безплатни маски и ръкавици, за да може тези, които не са обезпечени да имат нормален достъп до съда. В съдебните зали предпазните средства също са задължителни – както за съдиите, така и за страните по делата“, добавя председателят на Районния съд.

От 16 март до 13 май съдът работеше при съществени ограничения. От тази седмица започнаха да се гледат дела в открити съдебни заседания при спазване на ограничителни мерки. Основен проблем за Районния съд в Смолян е забавянето на делата. През изминалите два месеца проведените открити заседания са не повече от 10. Обичайно в съда разглежданите дела са между 120 и 150 на месец.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!