BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Смолян е домакин на международен младежки обмен

От 23-ти до 29-ти юли предстои провеждането на международен младежки обмен в Смолян, на които са поканени представители от Община Кишпещ и Община Пендик.

През тази година, дванадесет ученици от четири училища на територията на община Смолян взеха участие в организираните международни младежки лагери от побратимените ни общини Пендик (Турция) и Кишпещ (Унгария).От 1-ви до 7-ми юли се проведе младежки обмен в лагера на Община Пендик, Истанбул – Турция. Шест ученици, придружавани от двама учители от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян и СУ „Отец Паисий“ – гр. Смолян взеха участие в обмена. Младежи от няколко общини от различни държави се запознаха с местната култура и забележителности, и участваха в спортни, културни и туристически събития и дейности. В рамките на Националните културни вечери, всички групи представиха своята страна и община, като учениците от Смолян презентираха нашия град и България по атрактивен и интересен начин.През периода от 9-ти до 16-ти юли се проведе младежки обмен в Будапеща, организиран от Община Кишпещ, която е 19-ти район на Будапеща, Унгария. В този обмен участие взеха също шест ученици, придружавани от двама учители от ППМГ „Васил Левски“ – гр. Смолян и Езикова гимназия „Иван Вазов“ – гр. Смолян. Едноседмичната програма включваше спортни дейности, културен обмен, опознаване на региона, както и среща с кмета на Община Кишпещ – д-р Петер Гайда. Обменът завърши с гала вечер на побратимените градове в културен център Кишпещ, за която децата и техните придружители се бяха подготвили с ентусиазъм и старание. В събитието бяха включени музикални, танцови и филмови продукции, представящи страните и побратимените градове. Учениците от Смолян представиха страната и града ни с интересна презентация, последвана от музикално изпълнение и хоро под съпровод на гайда.

Провеждането на международните младежки обмени се превърна в традиция, в която младежи от различни страни се срещат, обучават и обменят опит, а общините работят активно върху поддържането и разширяването на сътрудничеството си.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!