BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Смолянчани ще могат онлайн да посочват къде в града има нужда от контейнери или компостери

От 20-ти до 26-ти юни, Община Смолян организира проучване за подобряване на сметосъбирането в нашия град. Кампанията ще се проведе посредством онлайн инструмент, който дава възможност на града и неговите жители да експериментират и заедно да работят за подобряване на градското пространство. Той е предоставен на Общината безвъзмездно от партньорите ни по проект + CityxChange, финансиран от програма Хоризонт 2020.

През изминалите няколко седмици в Смолян бе проведена анкета сред гражданите за това как биха искали да изглежда Смолян през 2050. Независимо от възрастта и нагласите на анкетираните, всички споделиха желанието си да живеят в един чист и подреден град. Настоящата кампания предоставя възможност на гражданите на Смолян да изразят своето мнение за това къде в града има нужда от поставяне на допълнителни съдове за събиране на битови отпадъци и съдове за разделно събиране. Общината разполага също и с определен брой паркови кошове, публични компостери и съдове за изхвърляне на строителни отпадъци и се надява да получи от всички нас обратна информация къде е най-необходимо те да бъдат разположени.

За участие в кампанията посетете адрес https://pluscities.giscloud.com/ или сканирайте QR-кода, който може да бъде намерен както в социалните мрежи на Общината така и на ключови места из града. След отваряне на страницата, изберете място на картата, на което искате да бъде поставен съответния съд или съдове, натиснете бутона „Add place or idea” и попълнете кратка анонимна анкета, в края на която имате възможност да напишете препоръки или предложения по темата.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!