BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СЗО призова Мадагаскар да провери научно билката, която лекувала от Ковид-19

Световната здравна организация (СЗО) призова Мадагаскар да провери научно дали билката, препоръчвана от президента Андри Раджоелина, наистина лекува Ковид-19, съобщи ДПА.

„Предложихме да подкрепим разработването на изследване, което да провери продукта“ – каза директорът на СЗО за Африка Матшидисо Моети. Той добави, че от организацията са се срещнали с президента и здравния министър, за да обсъдят при какви условия може да бъде изследвана ефикасността на продукта.

„Не отричаме продукта, но искаме да бъде изследван. Така че, когато ние (го направим широкодостъпен), това да е базирано на някакви доказателства“ – каза той.

Билковият лек, наречен „Covid Organics“, произвеждано от Малгашкия институт по приложни изследвания, се прави от пелин, отглеждан на острова. Въпреки че няма научни доказателства, Раджоелина го хвали, че вече е излекувало някои негови сънародници от Ковид-19. Дори беше въведено изискване децата, които се връщат на училище, да го пият.

„Растението засилва имунитета и предпазва от много вируси и треска, особено от белодробни болести“ – каза Раджоелина.
Директорът на института Шарл Андрианджара казва само, че лекът е профилактичен. Той се раздава безплатно на уязвими хора. Може и да бъде купен.

В началото на май президентът на Танзания Джон Магуфули заяви, че е поръчал доставка на „Covid Organics“. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!