BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седем на сто от ваксинираните медици в Истанбул са се заразили с коронавирус

Само седем процента от ваксинираните медици в Истанбул са се заразили с коронавирус, сочи проучване на Истанбулската лекарска камара, цитирано от в. „Миллиет“.

Проучването, направено през май сред 6032 медицински работници в Истанбул, показва, че едва седем на сто са заболели от COVID-19 след ваксинация, но почти всички са прекарали болестта леко и вкъщи.

Едва шест от всички ваксинирани медици, участвали в изследването, са прекарали тежко инфекцията и са били лекувани в интензивно отделение. Четирима от тях са били на възраст между 40 и 49 години, а двама – между 20 и 29 години. Никой не е имал придружаващо хронично заболяване.

От всички изследвани медици 5491 са били ваксинирани с препарата на китайската фирма Синовак, а 541 с ваксината на Пфайзер/Бионтех.

Дванайсет на сто от всички ваксинирани са посочили, че като страничен ефект след ваксинацията са имали отпадналост, а девет на сто са се оплакали от главоболие, показва още изследването.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!