BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районна прокуратура – Смолян предаде на съд обвиняем за закана с убийство

Районна прокуратура-Смолян внесе обвинителен акт спрямо Д.П., на 25 г. Той е предаден на съд за това, че на неустановена точна дата през месец октомври 2021 г. в жилището, в което живеели с пострадалата в гр. Смолян, й се заканил с убийство, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му –  престъпление по чл. 144, ал.3, ал.1 от Наказателния кодекс.

Д.П. е предаден на съд и за това, че на 14.04.2022 г. около 6 ч. влязъл в чуждо жилище – апартамента на майката на пострадалата в гр. Смолян, като употребил за това сила – престъпление по чл.170, ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Д.П. съжителствал с 23-годишната жена. Двамата имали дете, което тя отглежда. Между тях възниквали скандали. Установено е, че Д.П. се заканил с убийство на младата жена, а по-късно двамата се разделили. Той заминал да работи в гр. София. На 14 април 2022 г. се върнал, като влязъл в жилището, където пострадалата се намирала, без да я предупреди и след като избутал вратата.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание в Районен съд-Смолян.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!