BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Правото на отговор не значи „право да се изопачава истината“

Щяхме да подминем с мълчание “отговора” на господин Инджов, ако той не беше пълен с чисти лъжи и нечисти внушения.

Това, че той започва със „семейните проблеми на семейство Оковски“ (сякаш ни е съсед и ни подслушва през стените!…) ще го отдадем на лошо обществено възпитание (или тоталната загуба на такова) и ще го подминем със снизхождение (да не кажа „с презрение“).

А сега за фактите:

ПЪРВО:

Делото, за което господинът вероятно говори е дело №68/2016 на Окръжен съд Смолян и не е заведено от нас, а е заведено от името на повече от 40-те съсобственика в сградата. На първа инстанция (Окръжен съд) беше присъдено в наша обща полза, но после нагоре беше „омазано“ и загубено от всички нас. Неща, които често се случват по тези географски ширини (особено под 42оN паралел.) (Това, което най-вероятно ще стане и сега). Затова, както казахме – целта ни е да пренесем делата, от тази балканска к…   в по-светли, европейски „ширини“ и води.

А другото дело (№ 480/2016 г. на РС Смолян) беше напълно спечелено от нас и отдавна е влязло в сила!

Та ето такива са фактите (за които навярно говори господин Инджов)

Друг е въпросът ако някой/(я) „морално-нечистоплътен“(/на) треторазряден(/на) адвокат(/ка) го заблуждава, за да се „обърсва“ около и да „суче“ от парите му – това си е негов проблем.

Да, ние нямаме влияние и не можем да влияем върху съдилищата (както навярно някои хора), но затова пък можем да осветяваме всякакви „странни движения“ наоколо, както и да насочваме общественото внимание към всякакви „странни“ според нас неща, и да – ще продължаваме да го правим!

ВТОРО:

Никога и на никого не сме казвали че имаме турски инвеститор, който иска да ни купи стаите за по 200 000 лв. Това, което можем да кажем, да покажем и да докажем, е, че действително имахме предложение от турски бизнесмен да замени двете ни стаи тук с два апартамента в Истанбул, на равностойността от по 75 000 евро всяка (както бяха обявени там). Но на снимките той виждаше само красивата сграда отвън и красивата гледка от нашите стаи около нея. Обаче когато нещата опряха да дойде тук и да види какво му се предлага наистина – ние се дръпнахме, защото имаме морал и чувство на отговорност и не можем да го вкараме в една раздрана отвътре сграда без ток и вода. Щеше да бъде голям срам както за нас, така и за града – но жалко, че само ние щяхме да го усетим!…

Ето собствениците, които са си напуснали обектите, и според Инджов, са ги оставили в такова лошо състояние – как прилежно са свалили и подредили ваните и тоалетните чинии във фоайето, че да си ги вземат „друг път“

Ако Инджов иска да си продаде сградата и въпреки „великодушната комисионна“, която ни предлага – ние не можем да му помогнем! Това, че той като „питон-удушвач“ задуши една жива и функционална сграда, пълна с хора, фирми  и работа, и ги „разсели“ по „дерета дълбоки“ и „квартали високи“ се оказа лош бизнес план (най-вероятно защото Бойко Борисов падна от власт и кранчетата с мощните парични европотоци към него спряха) и сега се чуди какво да я прави – това не е наш проблем! Е, нищо ново под небето – и на други се е случвало да се задавят от лакомията си. Лошото в случая тук е, че много хора пострадаха от лакомията на един!

Но е наш проблем (но не семеен, а обществен!), че той по всякакъв начин ни пречи да си ползваме нашите стаи. Да, това е проблем и ние със сигурност ще намерим законни начини да го разрешим!

Сега ще наблюдаваме и друго: – дали ще започнат да изчезват цели папки с документи за тази емблематична сграда от държавните администрации като от архивите на общината и кадастъра с цел да се прикрият някои ключови важни неща. Дано да не, но ние знаем как действат пипалата на…  маф@@та и как тя се „сраства с държавата!… Ще видим!

ПОСЛЕПИС:

Поддържаме и приветстваме г-н Инджов в едно нещо:

Прав в е да се извинява на обществеността. Защото ги залива с…!

Похвално!

Браво!!!

Асен Оковски

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!