BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посланикът на Босна и Херцеговина посети Смолян, срещна се с Мелемов

Кмeтът на Смолян Николай Мелемов проведе днес среща с посланика на Босна и Херцеговина в София,  Негово превъзходителство Здравко Бегович.

Това е първата официална визита на дипломата в Смолян и е по негова инициатива.

Беше обсъдено  сътрудничеството между двете страни в областите на културата, образованието и туризма, както и  възможността Община Смолян да се побратими  със сходна по мащаб и икономически показатели община в  Босна и Херцеговина.

Тази среща на посланик Бегович е първа в Смолян и ще бъде една добра възможност за установяване на контакти. Следващите ни срещи ще са вече с практическа насоченост, посочи кметът Мелемов.

Можем да развиваме проекти, свързани с културата, младежките дейности и да осъществяваме друг вид полезни сътрудничества. Трябва да отваряме врати, а не да ги затваряме,  допълни още дипломатът.

Мелемов подари на посланика календар на община Смолян и го запозна с успешната инициатива, която показва красотите на Родопите и в същото време помага на нуждаещи се деца.

Негово Превъзходителство посети РИМ „Стою Шишков“, Художествената галерия и храм „Св.Висарион Смоленски“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!