BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пингвини минават на пръсти край морски слон (видео)

Кралските пингвини са добре познат симпатичен образ от научно-популярните филми. Но не е така с техните малки. пилетата са толкова възхитително кафяви, колкото и еднакви по цвят и форма. Видеото на PBS Nature разказва как родителите им трябва да преминат край морски слон (най-големият вид тюлени), за да достигнат до потомството си. Възрастните се връщат след дълга раздяла със своя улов.

Когато тюлените се успокояват и за одрямват на припек, това е възможността, от която се нуждаят върволицата пингвини. Най-безопасно е да преминат на пръсти. Дотук добре. Или може би не е толкова добре. Един пингвин се спъва, един тюлен се надига ръмжейки. И все пак върволицата пингвини успява да премине.

Но това е лесната част. Сега всеки от пингвините някак си трябва да намери собственото си пиле сред всичките идентични пилета, скупчени и поклащащи се заедно. На пръв поглед това е невъзможна задача.

Особено след като пилетата им са се променили толкова много през последните четири месеца. Но родителите имат решение. Те викат и се надяват, че малкото им ще отговори. Викането на всеки родител е уникално. Когато го разпознае, малкото не може да сдържи вълнението си. След толкова дълго отсъствие, това е момент, който си струва да се отпразнува. Най-сетне храна.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!