BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пет пожара гасиха огнеборците през почивните дни

Пет пожара са станали в Смолянско през почивните дни. На 25.12.2021 г., в 19.55 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пожар в трафопост до хотел в к.к. Пампорово. Предполагаема причина за пожара с площ 10 кв.м., е късо съединение. В резултат на инцидента са  унищожени: табла за ниско налягане – 2 бр.; кабели – 20 л. м.; контакторни прекъсвачи – 20 бр. Пожарът е ликвидиран от един  екип на РСПБЗН – Пампорово в 22.00 ч. Сградата е спасена.

На 25.12.2021 г., в 22.25 ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в апартамент намиращ са на ул. „Христо Ботев“ в Мадан. Предполагаема причина за пожара, който е с площ 30 кв. м., е неправилно ползване на отоплителен уред. Унищожени са мебели, бяла и черна техника, документи, опушени са 70 кв. м. стени. Пожарът е ликвидиран от един  екип на РСПБЗН – Мадан в 23.00 ч. Сградата е спасена.

На 28.12.21г. в 23.12 ч. се е запалил комин на вила в местността Амзово край Смолян. В следствие на инцидента са унищожени – покривна конструкция – 20 кв. м., мебели, ламперия, кабели, опушени са 30 кв. м. стени. Благодарение на намесата на екип на РСПБЗН – Смолян е спасена сградата и паркираният в близост лек автомобил. Огънят е потушен преди да обхване 30 дка. смесена гора.

Още три пожара, без нанесени материални щети, са гасили огнеборците. Два от тях са станали в непочистени комини в къща на ул. „Бузлуджа“в Девин и в сграда на ул. „Червена скала“ в Смолян. Третият е в метален контейнер за отпадъци на  ул. „Родопи“ в Девин, причинен от небрежност при боравене с открит огън.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!