BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осемгодишно момиче отряза косата си, за да я дари на онкоболни деца

Второкласничката от ОУ „Стою Шишков” в Смолян отряза днес косата си, за да я дари на онкоболни деца. Осемгодишната Валентина взела това решение преди пет години, когато коварна болест сполетяла баща й Асен Карабалтов.

„Реших да я пусна много дълга, за да може след това да я подаря и да помогна на болни хора, които да се почувстват хубаво. Не ме е жал, че ще ме подстрижат”, каза Валентина, която успяла да изгледа 75-сантиметрова коса.

Майката Ваня и бащата Асен бяха много горди от постъпката на детето си. „Преди пет години, когато баща й се разболя от рак, Валентина идваше с нас по болниците, и тогава видя жени, чиито коси бяха окапали от терапиите. Обяснихме й всичко и тогава взе решението да си пусне много дълга коса, за да я дари. Когато имахме нужда, много хора ни помогнаха. Този жест на дъщеря ни е в знак на благодарност и с огромното желание да зарадва някой болен”, посочи майката Ваня. В понеделник тя ще изпрати косата на фондация „Дари коса”.

Посланието на малката Валентина към всички момичета, които имат дълга коса да последват нейния пример, за да може болните деца да се чувстват малко по-спокойно, когато от химео- и лъчетерапиите им окапят косите.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!