BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският съвет отложи продажбата на стоматологията в Смолян

Общинският съвет спря продажбата на сградата на Стоматологичната поликлиника в Смолян. След продължителни дебати и предложения съветниците решиха докладната записка да бъде отложена, за да се изяснят в детайли всички положения.

„Ако изгоните всички хора от там, това означава ликвидация на Стоматологията”, каза съветникът Тихомир Ризов. Според кмета Мелемов имало доста желаещи от наемателите, които искат да купят кабинетите си. „Ако не приемете това решение, ще ви предложа да ми забраните да субсидираме тази сграда – нямаме никакъв общински интерес”, каза Мелемов и добави, че приходите от наемите били нищожни. Кметът попита: „Защо да не може един стоматолог да даде 10 000 лв. да си купи кабинет?”

„Лично ходих до стоматологията. Сградата не отговаря на никакви изисквания да има там такива кабинети”, посочи зам.-кметът Мариана Цекова. Общинският съветник Тихомир Ризов предложи да се вдигнат наемите. Негови колеги се спряха върху няколко идеи. При обявяване на търга да бъдат включени допълнително точки, за да може сегашните наематели да бъдат с предимство. Коста Начев пък предложи един или два от етажите да се обособят само за стоматолозите, за да може всичко да е компактно.

В сряда, след като разбраха за намерението на кмета да обяви на търг сградата,  стоматолози излязоха на протест. „За нас това е като гръм от ясно небе, а в същото време колеги подписват нови договори за наем. Ние, като съвестни наематели, не сме по никакъв начин информирани и никой нищо не знае. Колегите са притеснени и от факта, че може да останат без лечебни заведения, където да практикуват. Реално в Стоматологичната поликлиника се извършва първична и специализирана дентална помощ. Тук се намира единственият орален хирург, ортодонт и детски стоматолози”, ”, каза пред „Отзвук” д-р Митко Чолаков – зам.-председател на Районната колегия на стоматолозите в България..

Районната колегия на стоматолозите входира вчера позицията си до кмета Мелемов, председателя на ОбС и общинските съветници с настояване точката да отпадне и да се отложи във времето, когато има дебат и ясна представа как да се постъпи.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!