BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Смолян подписа споразумение с ВУСИ-Пловдив за безплатно обучение на студенти в неравностойно положение

Висшето учебно заведение ще обучава безплатно студенти в неравностойно положение, деца на загинали или пострадали служители на МВР и кръгли сираци

Община Смолян и Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/ – Пловдив подписаха споразумение за сътрудничество. Висшето учебно заведение ще обучава напълно безплатно по съответните специалности студенти в неравностойно положение в три форми на обучение – редовно, задочно и онлайн. Ще приема за безплатно обучение деца на загинали или пострадали служители на МВР при изпълнение на служебния си дълг. Ще обучава безплатно деца, които са кръгли сираци, намиращи се в затруднено материално положение. По предложение на общината, ВУСИ ще обучава общински служители с 50% намаление на семестриалните такси през целия курс на следване в бакалавърска и магистърска степен.

Едновременното обучение на братя и сестри и на родители, и деца във ВУСИ ще се извършва с 50% намаление на годишната такса.

Обучението на докторанти във ВУСИ, които са общински служители ще се осъществява с 50 % намаление на годишната такса.

Общината се задължава да подбира, одобрява и препоръчва за обучение студенти по предложените в споразумението за сътрудничество образователни преференции.

За образователно квалификационна степен „Бакалавър“ може да се кандидатства до 5 ноември т.г., а за ОКС „Магистър“ до 12 ноември т.г.

Споразумението за сътрудничество важи за срок от 5 години от датата на сключването му.

То бе подписано на 18 септември т.г от Николай Мелемов, кмет на община Смолян и президента на ВУСИ проф. Георги Манолов.

Община Смолян има за цел да осигури условия за обучение на уязвими групи и лица в неравностойно положение чрез поддържане на трайни партньорски взаимоотношения с учебното заведение за напълно безплатно обучение на студенти по съответните специалности.

ВУСИ има за цел да подпомага развитието на гражданското общество в страната ни в областта на образованието като създава условия да обучава напълно безплатно по съответните специалности, студ


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!