BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Смолян обяви бедствено положение, заради внезапно отворилата се каверна в Устово

Община Смолян обявява бедствено положение за частта в областния град, където каверна се отвори под селскостопанска постройка и погълна имущество на семейство Илиеви от кв. Устово. Това съобщи зам.-кметът на община Смолян инж. Мариана Цекова. „Ще предприемем мерки за затваряне на пътя в този участък, защото се движат различни автомобили. Няма жилищни сгради точно в този участък. Не можем към настоящия момент да кажем какви са карстовите образования, дали са само вертикални или и хоризонтални. Търсим помощ отвсякъде, за да може да се обследва района и за да кажем какво може да се случи“, каза зам.-кметът.

В следствие на пропадането, установено в началото на юли, се е образувала каверна с предполагаема дълбочина над 23 метра. Специалистите са категорични, че трябва да се направи пълно обследване на района, за да се предотвратят потенциални инциденти с хора, включително и нови пропадания. Отворът на пещерата е обхванал площ от 6 кв. м. и постоянно се увеличава. Намира се на метри от къщите и на разстояние от 2 метра от пътя, водещ към Пречиствателна станция за питейни води „Хубча”. Карстовата пещера е точно над тунела на Главна пътна комуникация – Смолян.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!