BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областното представителство на Камарата на строителите проведе общо отчетно събрание

Събитието бе открито от Владимир Кехайов – Председател на Областното представителство на Камара на строителите в България, който приветства присъстващите представители на строителните фирми и даде думата на инж. Благой Козарев – гост на събранието и председател на Контролния съвет на КСБ за резюме на най-важните и актуални събития в строителния бранш. Инж. Козарев разясни позицията на КСБ относно ситуацията в пътния сектор, драстичния скок в цените на строителните материали и процесът на дигитализация в бранша.
Бяха приети отчетите за дейността на председателя на КСБ ОП-Смолян, областния съвет и доклада на контролния съвет на Областното представителство. Представителите на строителните фирми одобриха плана за работа на структурата и план-сметката за 2022г.
Акцент в отчетните документи беше успешното провеждане на обучителната програма на Областното представителство-Смолян в сътрудничество със „Строителна квалификация“ ЕАД. Дистанционното обучение и онлайн форматът на провеждане на курсовете привлякоха нови участници както по традиционни теми като „Длъжностни лица по безопасност и здраве при работа”, „Координатори по безопасност и здраве в строителството”, „Контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност“, така и за „Електронни обществени поръчки“ и набиращото широка популярност обучение за строителни техници. През 2020г. в Смолян бе проведен и един присъствен курс. Темата „Заварка на ПЕ и ППР тръби и сглобка на канализационни тръбопроводи“ беше разгледана с превес на практическата подготовка, а участниците оцениха инициативата като отлична възможност да усвоят тънкостите на професията.
Заседанието приключи с обсъждане на вътрешно организационни въпроси и теми от общ за сектора интерес.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!