BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Най-новият спектакъл на Петър Тодоров и Десислава Минчева ще участва в театрален фестивал в Швеция

Най-новият спектакъл на Център за изкуства „За Родопите“ – „Кълбо“ част 3, ще участва на Международния театрален фестивал „Куклени дни в Малмьо“. Представлението е предвидено в Театър „Барненсен“ в Малмьо на 31 октомври 2021 г. Спектакълът наскоро получи наградата за музика на Международния фестивал за куклен театър за възрастни“ – „Пиеро“.

Автор и режисьор на моноспектакъла на Десислава Минчева е Петър Тодоров, сценографията е на Стафан и Енид Бьорклунд от Швеция, костюмите са на Николина Костова-Богданова, а музиката е написана от Милен Апостолов по мотиви на „Болеро“ на Морис Равел.

Друг награждаван спектакъл на Петър Тодоров с Десислава Минчева в главната роля също ще вземе участие във фестивала в Швеция с представление на 30 октомври. Това е спектакълът – носител на наградата „Икар“ за Най-добро куклено представление през 2019 г. и носител на 3-те главни награди на Международния фестивал „Двама са малко, трима са много“ през 2019 г – „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ на Държавен куклен театър Бургас.

Участието на фестивала се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!