BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младата и талантлива Мария Бялкова представи втората си изложба в Смолян (видео)

 

Младата и талантлива родопчанка Мария Бялкова представи втората си изложба в Смолян. Тя бе открита от известния смолянски фотограф Сашо Сарандалиев, а Мария, която е и гайдарка в „101 каба гайди“, поздрави присъстващите с изпълнение на гайда и показа, че освен таланта си да рисува и снима, може да излива и душата си, свирейки на гайда.

Мария с гайдари от "101 каба гайди"
Мария с гайдари от „101 каба гайди“

„Искам първо да кажа добре дошли на всички. За втора поредна година имам възможност пред вас да изразя своята благодарност за това, че сте тук и ме подкрепяте. Надявам се днешното събитие да ви достави приятни емоции“, каза Мария.

Мария бе поздравена от заместник областния управител Зарко Маринов, който я приветства от свое име и от името на областния управител и й поднесе букет цветя.  „Изключително съм радостен да поздравя една талантлива родопчанка, която не спира да ни изненадва със своята любов към изкуството и с изявите, които прави тя не само като музикант, гайдар, а и като художник. Пожелавам на Мария да бъде жива и здрава, попътен вятър в доказването на нейния талант и на добър час“, каза Маринов.

По думите на Мария, за нея рисуването е дарба и хоби, затова ще продължи обучението си в Пловдив в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“.

„Отправям специални благодарности на моите сегашни учители, имам голяма подкрепа и от моите родители, благодаря и на хората, които се включиха и ми помогнаха да направя тази изложба и това ме прави щастлива. Моя призив към младите хора е да спрат да се занимават с лоши дейности, които няма да ги доведат до нищо добро, а да се занимават с изкуство. По този начин можем да предотвратим агресията, защото с днешно време виждаме какви неща стават. Гайдата пък е моята душа и в момента, в който тя не е с мен, нямам участия, не се чувствам добре, а за мен ако няма фолклор и България няма да е същата“, каза Мария. 

Тя обобщи, че е много щастлива, че е имала възможността да осъществи и втората си изложба, а ако има късмет и преди всичко здраве, следващата година може да има и трета.

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!