BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мечка се разхожда в центъра на село Арда, напада животни, за сега…

Опасна мечка се разхожда в центъра на село Арда, съобщиха наши читатели. Последното й нападение е над селскостопанска постройка в нощта срещу петък. А предната сутрин семейството на Хари Тютюнаров изживяло истински ужас. „Към 6 часа чух думкане на входната врата, никой от къщата не беше излязъл. След като излязохме видяхме, че вратата на обора е отворена и са разхвърляни нещата в двора, оградата е огъната, има повалени растения в двора“. Тютюнаров открил още, че прозорецът на обора е разбит и две овце липсват. Останките им намерил заровени в двора, а навсякъде имало мечи следи. Освен следи от голяма мечка, в рохката пръст се виждали лапите и на по-малка.
Имотът и домът на Тютюнарови се намират почти в центъра на село Арда до главния път. Мечката без притеснение е белязяла района. Семейството се притеснява за тримата си синове, които са вече младежи и се прибират по-късно. „Ако се срещнат с нея, какво правят“, казва майката Асенка Тютюнарова. Според Хари Тютюнаров, на косъм вече са се разминали с трагедия. „Мечката е напъвала входната врата на къщата, тя е изкривена, ако в този момент някой е излязъл, щеше да се прости с живота“, категоричен е мъжът. С помощта на екоинспекцията около имота на семейството вече е монтиран електропастир. Но по думите им, това до голяма степен защитава техния имот, но не и околните къщи. Семейство Тютюнарови не съжаляват толкова за овцете, колкото са притеснени, че следващата жертва в Арда може да е човек.
От Регионалната дирекция по горите потвърдиха, че мечката е много опасна. Тя веднъж вече е премествана на повече от 20 километра и пак се е върнала в Арда. Познава района и няма страх от хората. Затова е поискано разрешение за отстрела й.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!