BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мартина Кондаклиева – детето чудо на спортните танци в България

Мартина Кондаклиева е родена в Смолян, а страстта й към спортните танци и артистичния й талант си проличават още, когато е съвсем мъничка, и прави първите си стъпки на подиума в залата по спортни танци в Младежки дом – Смолян. Красивата тийнейджъра обожава Родопите и родния си град, и винаги когато има възможност с радост се връща в Смолян.

Сега, едва 12-годишна, тя вече е 5-кратна шампионка на България, а само преди две седмици със своя партньор в спортни танци Кристиан Дончев станаха финалисти на GOC 2023 – Щутгарт, Германия, най-престижното състезание по спортни танци, в което участват най-добрите двойки от цял свят. През 2019-та година, когато е 8-годишна, тя е избрана за Мини Мис България. А сега снима филм с Башар Рахал и още много родни звезди.

Марти с актьора Ники Илиев

За безспорния талант на Мартина говорят специалисти, които от наблюдават шеметната й кариера от самото начало. Освен престижното постижение в Германия, тя е трета във всички категории в шампионата на Румъния през миналата година, първа на Европейско първенство (проведено в Румънския парламент в категория „Джуниър 1“) и с многобройни първи места на национални и международни турнири.

През юни на националното първенство Марти и Крис станаха шампиони по Стандартни танци
Снимка: Личен архив

След поредната шампионска титла за България (за 2023 г.), треньорите на Мартина и нейният партньор Кристиян Дончев – Христо Христов (стандартни танци) и Андрей Тодоров и Анастасия Тодорова (латиноамерикански танци), решават да подготвят децата за едно от най-силните състезания в спортните танци, а именно открития шампионат на Германия в Щутгарт, което се проведе преди броени дни.

Мартина и Крис се радват, че тяхната упоритост и многото прекарани часове в залата са довели до заслужен резултат.
Снимка: личен архив

„На това състезание всеки изминат кръг е голям успех. Мислихме да се борим за полуфинал, защото като двойка са за първа година в категория „Джуниър 1″, но децата се справиха и успяха да надминат много доказани и силни двойки, влизайки във финала и завоювайки шесто място. В тази категория, и то за първа година, да се пребориш с такава конкуренция, е много голям успех в нашия спорт“, сподели пред „Отзвук.БГ“ майката на Мартина – Юлия Порязова, която също е бивша състезателка по спортни танци.

През 2019 година 8 годишната Мартина стана Мини Мис България. Снимка: Личен архив

Мартина участва във филм с известният актьор Башар Рахал и други звезди на българското кино, и вече успява да впечатли, както всички актьори, с които е на снимачната площадка, така и режисьора със своите артистични умения. Във филма има заснети кадри от истински състезания на шампионката и това го прави още по-вълнуващ за публиката.

Филмът е почти готов, вече се прави монтажът. На 1-ви февруари предстои да бъде излъчена предпремиерата а на 9-ти февруари ще се излъчи премиерата за цялата страна.

Марти с актьора Башар Рахал

Талантливата тийнейджърка знае три езика и в училище успява да бъде отличничка, въпреки натовареното си ежедневие. От малка майка й Юлия я учи, че за да постигне нещо голямо в живота, трябва да полага много усилия и труд. Въпреки титлите за красота, тя знае, че не трябва да разчита на само на своята външност, а трябва да се бори за мечтите си и да ги постига с труд и постоянство.

Мартина е научена още от детската градина да уважава своите учители и знае, че всеки един от тях допринася за нейното развитие. Майката на Марти – Юлия Порязова споделя още, че да бъдеш професионален спортист, и то на толкова високо международно ниво, никак не е лесно. Това изисква много труд, много спортсменска дисциплина, строг режим и много лишения. Дъщеря и е свикнала с това темпо още от много малка. При нея всичко е по график, по часове и минути. Освен многото пътувания тя прекарва безброй часове в залата за тренировки и на тренировъчни кампове.

Кадър от филма с Марти. В началото на февруари очакваме премиерата.

„Имали сме моменти, в които правим домашните за следващия ден в залата за танци, през почивките. Спортуващите деца нямат време за безцелни разходки с приятели, защото след училище са на тренировки. Докато другите деца си почиват в почивните дни, в събота и неделя през учебния сезон, Марти и Кристиан пътуват, за да тренират и да следват мечтите си“, споделя майката на Мартина, която е неотлъчно до нея и стриктно следи нейната подготовка за всяка следваща изява.

Екипът на „Отзвук.БГ“ пожелава на Мартина и Кристиан преди всичко здраве и още много превзети мечтани върхове!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!