BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Левочевци се жалват от затваряне на магазин на РВК „Орфей“ в селото

Жители Левочево се оплакаха, че от три седмици не работи магазинът на РВК „Орфей” в на смолянското село. „Преди да затвори магазинът, три пъти идваше човек в седмицата и ние си купувахме хляб и продукти от първа необходимост. Сега изцяло е затворен. На вратата пише, че от 1 до 11-ти ноември продавачът е в отпуск. От тогава обаче никой не е идвал и не знаем какво става. Зима иде, сняг ще падне, ще замръзне всичко, а ние всички сме възрастни хора.  Няма откъде да пазаруваме. В селото има самотноживеещи, инвалиди. Няма на кого да поръчаш да ти купи един хляб. Цял километър е до магазина в центъра и е много трудно изкачването”, оплака се на редакционния телефон възрастна жена от селото.

Потърсихме за коментар председателят на РВК „Орфей” Георги Славов. Той обясни, че причината да не работи магазинът е, че няма магазинер. „Досега карахме човек от Смолян, но той се отказа. Подадохме съобщение в бюрото по труда да ни насочат към безработен, който да работи в магазина, но няма желаещ. В селото са възрастни хора и не могат да работят в магазина. Мислим как да решим въпроса, нямаме намерение да затваряме обекта”, посочи Славов.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!