BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Забърдо изпълни обещанието си, заведе всички ваксинирани от селото на екскурзия

35 души от чепеларското село Забърдо са на разходка по Черноморието като награда за това че са се взели мерки да се предпазят от Ковид-19. Ваксинираните са на четиридневно морско пътешествие с един бус и три автомобила до този петък. Кметът на Забърдо Валентин Черпоков обяви, че ще награди ваксинираните с море в началото на ноември м.г. Той обеща безплатна четиризведна морска почивка за всеки, който си постави две дози ваксина. Причината беше, че в селото с около 500 жители едва 30 души бяха ваксинирани. След като обяви наградата, броя на ваксинираните в селото взе да нараства. Възрастни хора от селото признават, че са виждали морето по веднъж в живота си, а има такива, които не са ходили изобщо. Като обявих идеята си, целта беше да опазим повече хора живи, защото за една седмица починаха шестима души от селото, каза Черпоков. Първата група се разходихме сега, за да се насърчим и останалите да се ваксинират. В началото на лятото ще доведа втора група на морето, каза кметът. Той обясни, че почивките са спонсорирани на 100%  от различни фирми.

Първата група ваксинирани се разходиха из замъка Равадиново, а приятното съчетаха и с полезното. Заради изсичането на горите има все по-малко боровинки в района на Забърдо, а площите на местните с картофи все повече намаляват, заради ниските изкупни цени. Посетихме ферма за отглеждане на култивирана американска боровинка. Целта е да засаждаме такива площи в селото, за да имаме поминък, каза Черпоков.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!