BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И тази година Календарът на Смолян ще е за благотворителност

Успешно приключи и четвъртото издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2021 г.“, което стартира през месец февруари т.г. и продължи до началотона  октомври. В нея участваха 44 автора, а изпратените от тях снимки са 283. Жури избра 24-те фотоса, които ще красят календара за 2022 г. Те са дело на: Петър Бостанджиев, Владимир Дамянов, Атанас Малаков, Антония Тоцева, Костадин Кичуков, Георги Гаджев, Виктор Пашов, Рейхан Ферад, Велизар Младенов, Александър Петров, Вероника Орачева, Яни Кокаров, Десислава Игнатова и Христо Чилов.

Община Смолян благодари на тях и на всички, които за четвърта поредна година подкрепиха инициативата. Благодарение на техните снимки красотата на Родопите беше видяна и споделена от хиляди хора.

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на Община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.

Целта на инициативата е да се фокусира вниманието към красотата, която ни заобикаля. Идеята е да се покажат местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие и забележителности, да се съберат и съхранят в годишния календар за 2022 г.

 Миналата година средствата от продажбата на календара отидоха в помощ за лечението на две дечица от Смилян. Тази година традицията ще бъде продъжена и парите отново ще отидат за благотворителност. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!