BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Златоградчанинът Емил Хумчев е новият областен управител на Смолян

Златоградчанинът Емил Хумчев е новият областен управител на Смолян. Това стана ясно днес на заседанието на Министерски съвет. Хумчев ще смени Стефан Сабрутев, който бе назначен за областен управител от служебния кабинет.

Емил Хумчев е от квотата на БСП, председател е на Общинския съвет в Златоград. На последните парламентарни избори през ноември той бе водач на листата на „БСП за България“. Коалицията спечели 5 156 гласа, но те не стигнаха за депутатско място.

Новият областен управител е роден през 1975 година в Златоград. Завършил е мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската активност в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Семеен е с двама сина. Работил е в частния сектор. В периода 2013-2014 г. бе зам.-областен управител на Смолян, а от 2019 г. е председател на ОбС Златоград.

След решението на правителството стана ясно, че областният управител на Смолян ще има само един заместник, който ще е от квотата на „Продължаваме промяната“.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!