BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За пет дни – 404-ма с превишена скорост, рекордьор е шофьор с 98 км/ч. в Смолян

404 нарушения на скоростта са установени при 5-дневна специализирана полицейска операция в област Смолян. Засилените проверки са извършени за времето от 6 до 10 юли. В населените места са установени 258 нарушения, а извън селата и градовете – 146. При проверките служителите на пътна и охранителна полиция са използвали автоматични технически средства и системи за контрол на скоростта. В хода на акцията са връчени 78 електронни фиша на водачи на МПС за установени нарушения.

Рекордьор е шофьор, който е засечен да се движи с 98 км/час при ограничение от 50 км/ч. Автосъстезателят е „хванат” от камерата на новия обходен път – близо до склада на Асен Асенов.

Петима са спипани да управляват нерегистрирани превозни средства и без автомобили без номера. Един е шофирал след употреба на алкохол.

През периода на спецакцията са станали три катастрофи с трима пострадали, сочи статистиката на „Пътна полиция”.

Активната контролна дейност на територията на Смолянска област ще продължи, по различни направления и по всяко време на денонощието при спазване на принципа за „нулева толерантност“ към нарушителите на Закона за движение по пътищата и упражняване на всички законови мерки с цел ограничаване на пътните инциденти, казаха от пресцентъра на полицията.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!