BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зарко Маринов от Демократична България става депутат, Емил Хумчев от БСП за втори път изместен от метода на Хеър-Ниймайер

Журналистът Зарко Маринов от Демократична България ще е един от бъдещите депутати от Смолянски регион, научи СмолянБГвести. Изненадващо Емил Хумчев от БСП няма да има място сред новите избраници, потвърди самия той. По думите му  разпределението на мандатите по метода на Хеър-Ниймайер е причина за разместването в последния момент. 

Този метод е като карма за Хумчев. През 2013 година тогава той отново остана извън НС, поради същата причина. Тогава вместо него депутат стана Димитър Аврамов от „Атака“. Година по-късно Аврамов напусна партията на Волен Сидеров и отиде в групата на Николай Баренов. Смолянчани го запомниха с това, че за четири години като депутат той се появи в региона  само два пъти. 

 Припомняме ви, че след изборите в неделя  БСП за България останаха   четвърти по резултат с 5156 гласа или 12.25%. А Демократична България –  събра едва 3.66% от доверието на хората в регина. Въпреки това водачът на шестите по резултат измества четвъртия. Това не се случва за първи път в региона. Но за първи път от десетилетия насам социалистите остават без депутат от Смолянска област в парламента. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!