BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жители на осем мадански села са в протестна готовност, настояват за ремонт на пътя за Кърджали

Кметовете на маданските села Леска, Върбина, Студена, Боровина, Букова поляна, Буково, Галище и Вехтино са инициирали протестна подписка от жителите на населените места  и внесоха жалба в Министерство на регионалното развитие и благоустройствотои Агенция „Пътна инфраструктура“ за възстановяване на републиканския пътIII-865, минаващ през с. Леска към Кърджали.

От началото на месеца, за една седмица повече от 985 човека са подкрепили искането с подписа си.

Причината за недоволството на хората  е започналият преди повече от година ремонт на трасето, който обаче в началото на месец декември 2020 г. е спрян. Участъкът, с дължина два километра, е останал недовършен. В следствие на ремонтните дейности на места пътят е с изровена асфалтова настилка, което създава изключително затруднение и неудобство на жителите от осем населени места, преминаващи ежедневно по него.

В жалбата хората  са изразили готовността си за протестни действия с блокиране на кръстовището на пътя Смолян- Кърджали, Мадан, Рудозем в района на разклона на „Черна“ на 22.10.2021 г. , ако не бъдат взети спешни мерки за решаване на проблема.

В протестното писмо се посочва още, че многократни сигнали за нередности във връзка с описаната пътна отсечка са подавани и до агенция „Пътна инфраструктура“, но без резултат до сега. А от общината не могат да предприемат действия за възстановяване на пътната отсечка, тъй като тя е част от републиканска пътна мрежа и единствено пътната агенция има правомощия.

Жалбата вече е входирана в  Министерството и АПИ, като се очаква нейното изпълнение.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!