BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Димитър Ермов стана почетен гражданин на Свиленград

Управителят на Многопрофилната болницата в Свиленград д-р Димитър Ермов беше удостоен със знака „Почетен гражданин на Свиленград”. На церемония снощи в рамките на празничната програма за Деня на Свиленград знакът му беше връчен от кметът на общината арх. Анастас Карчев.

Почетното звание се връчва на д-р Ермов за изключителния му принос за издигане авторитета на града и общината в сферата на здравеопазването. Инициатори на предложението за удостояването на хирурга с най-високото отличие на общината бяха група граждани – представители на бизнеса, журналисти, историци, културни дейци, общественици и други.

Силно развълнуван д-р Ермов благодари кмета, на общинските съветници, на предишното общинско ръководство и на инициативната група за честта и доверието, които му оказват, удостоявайки го с високото звание.

Благодарствени приветствията и цветя поднесоха още: предишният кмет на Свиленград Георги Манолов, представители на инициативния комитет, от МБАЛ-Свиленград, от болницата в Харманли и представители и на други институции.

Д-р Ермов има неоспорима огромна роля за развитие на здравеопазването в община Свиленград. Цялата си дългогодишна кариера, целия си професионален път той е посветил на Свиленград и неговите жители.

Благодарение на него МБАЛ – Свиленград е една от най-успешно функциониращите общински болници в България, финансово обезпечена и независима.

Освен с приноса си като лекар и здравен мениджър, д-р Димитър Ермов се отличава и с активната си гражданска позиция по различни обществено-политически, социални и културни теми и важни за обществото проблеми.

Отличните му способности на ръководител и стремежът му да бъде полезен за хората на Свиленград особено изпъкнаха в настоящия момент на пандемия от вируса COVID-19. С перфектна и навременна организация в МБАЛ – Свиленград бе създадено ковид отделение, в което има 62 легла, 20 от които интензивни. Свиленградската болница е на второ място по капацитет в областта след МБАЛ- Хасково. Броят на пациентите с COVID – 19, преминали през лечебното заведение от началото на пандемията до сега, е 954.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!