BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В събота откриват ловния сезон – 2962-ма с разрешение за носене на ловно оръжие

В събота ще бъде открит ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня. В Смолянска област разрешение да носят оръжие с ловни цели са издадени на 2962 физически лица, съобщиха от пресцентъра на полицията. С откриването на лова стартират и проверките на горските, които ще следят за актуални и заверени ловен билет и членска карта и разрешително за лов, попълнено с всички реквизити. През миналия ловен сезон са проверени 78 ловни дружнки и 1980 ловци, като не са констатирани нарушения по Закона за лова и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. През сезон 2020/2021 е станала само една злополука с ранен ловец заради неправилно боравене с огнестрелно оръжие.

От полицията посочиха, че са взети всички необходими мерки за обезпечаване на нормалното протичане на ловния сезон. Подписан е оперативен план за взаимодействие между Областна дирекция на МВР –  Смолян, Регионална дирекция по горите – Смолян, Южно – централно държавно предприятие и ловните сдружения с цел осъществяване на превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви на територията на областта.

В ход е извършването на инструктажи на ръководителите на дружинките по места от съответните структури на територията на ОД МВР – Смолян. Целта е още веднъж да се напомнят мерките за безопасно транспортиране и боравене с оръжие.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!