BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Смолян ще се обучават инженери по автомобилни електронни системи

„Ръководството на факултета се стреми да е в крак с непрекъснато развиващия се трудов пазар. Затова тази година обявяваме две нови специалности в базата си в Смолян: „Електроснабдяване и електрообзавеждане” и „Автомобилни електронни системи”, съобщи доц. Слави Любомиров, заместник-декан на факултета.

Специалността „Автомобилни електронни системи” е насочена към придобиване на знания в областта на електрониката и на автомобилните системи. Инженерите бакалаври по автомобилни електронни системи ще добият умения за решаване на проблеми от областта на автомобилните електронни системи, ще могат да конструират системи за комфортно и безопасно пътуване. Електроинженерите от специалността „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ ще са подготвени да проектират електрически съоръжения, машини и уредби, да управляват интелигентни елкстроснабдителни системи и др.

„Факултетът обявява прием и по утвърдени, наложили се като необходими през годините специалности”, добави доц. д-р Любомиров. „Компютърни и комуникационни системи”, „Хардуерни и софтуерни системи” са насочени към все по-динамично развиващия се IT сектор. Специалността “Машиностроителна техника и технологии” захранва с кадри не само машиностроителните предприятия от града, но и всички промишлени предприятия, които имат машини и те се нуждаят от ремонт и поддръжка.  Развитието на автомобилния бранш в региона и обособяването на голям брой транспортни фирми обуславят необходимостта от наличието на подготвени инженери и специалисти, както и от развитие на човешките ресурси в сферата на квалификацията и преквалификацията на заетите в този сектор. Това прави специалността ни „Автомобилна техника” една от най-желаните специалности.

Обучението на студентите във Физико-технологичния факултет е насочено към интегриране на научната подготовка на младите специалисти с висше образование, с важните проблеми на областта и страната. Важен акцент е практическата подготовка на студентите и адаптацията им към развитието на технологичните предизвикателства.

Голяма част от студентите във Физико-технологичния факултет – база Смолян се реализират в местни фирми благодарение на изграденото дългогодишно сътрудничество с предприятията от региона.

Желаещите да се развиват в областта на техническите науки могат да получат повече информация на http://pu-ftf.eu/ и http://student.pu-ftf.eu/.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!