BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военнослужещи спасиха две ловни кучета, паднали и престояли четири дни в пропаст под Червената скала

Военнослужещите от 101 Алпийски полк – младши сержант Кехайов и ефрейтор Савов, спасиха две ловни кучета, паднали в пропаст в събота по време на лов и престояли там до снощи. Това съобщи за „Отзвук” собственикът на кучетата Недко Деянов.

Той разказа, че в събота, по време на лов животните са паднали в пропаст, намираща се под Червената скала. Там районът е стръмен и опасен. Позвънил е за помощ на телефон 112, но пристигналите на мястото служители от пожарната са нямали специално оборудване и не са провели спасителна акция. По думите на Деянов двамата военнослужещи разбрали вчера, че животните стоят от събота в пропастта и над тях вече летят гарги, веднага на доброволни начала решили да помогнат.

„Докато се стъмни момчетата дойдоха, разпънаха въжета и до 20.30 ч. проведоха спасителната акция. Спуснаха се долу, закачиха ги, изкараха ги горе и ги носиха през цялото време, защото кучетата бяха обезводнени и  изтощени. Нямаха сили да вървят”, каза техният собственик. Той предложил на доброволците да им плати за това, че са поели този риск, за да спасят животните, но те категорично отказали. „Казаха ми, че за тях животът няма цена и го правят доброволно”, подчерта Деянов. По думите му състоянието на животните снощи не е било добро, но след като са им дали вода и храна днес вече са по-добре и ще се оправят.

„Искам да изразя моята благодарност към младши сержант Кехайов и ефрейтор Савов чрез вашата медия, за да може това, което те направиха, за да спасят живота на две почти умиращи кучета, е достойно за уважение!  Благодарен съм и съм спокоен, че имаме такива военнослужещи в полка в Смолян, които с чест и достойнство пазят всеки живот. Животът няма цена, но добрините, които правят хора като тях трябва да се казват. Благодаря ви от сърце, момчета”, каза Деянов.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!