BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Внимание! Пожароопасен сезон е, забранено е паленето на стърнища и …

През месец юни 2022 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 27 произшествия, от които 8 пожара, 13 сигнала за оказване на техническа помощ, 6 броя на аварийно спасителни дейности.От възникналите пожари 4 броя са с щети, като няма загинали и пострадали граждани. За 3 от пожарите причината е паднала мълния, 2 са от късо съединение, 2 от техническа неизправност и 1 от небрежност при боравене с открит огън.

В предвид на горещото време и създадените благоприятни условия за туризъм и стопанска дейност в горите и в съседство с тях, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Смолян призовава населението да спазва правилата за пожарна безопасност:

• Забранено е паленето на стърнища, суха трева и слама по слоговете и крайпътни ивици и други площи със суха растителност, намиращи на разстояние 100 м от горския фонд.

• Забранено е хвърлянето на незагасени цигари и клечки кибрит при преминаване през горски територии.

• Да не се изхвърлят стъклени бутилки, които могат да създадат ефекта на лупа и да предизвикат запалване на суха растителност.

• Да не се извършват ремонт на автомобили и транспортна техника в съседство с горските територии и да не се допуска буксуване на автомобили по горските пътища.

При забелязване признаци на пожар незабавно да сигнализират на телефона за спешни повиквания – тел. 112!


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!