BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 20 000 лева събраха смолянчани за операцията на 10-годишния Любчо

За по-малко от седмица с няколко благотворителни инициативи смолянчани са събрали близо 20 хиляди лева за лечението на 10-годишния Любчо в клиника в Истанбул. От концерта „С Любов за Любчо“ в залата на Родопския драматичен театър приходите са 5 410 лв. А във фоайето се състоя благотворителен базар на ОУ „Стою Шишков“ и ДГ „Зорница“, от които събраните суми са 1429 лв. и 1552 лв.

Вчера от благотворителното дрифт шоу до стадиона в Смолян са постъпили още 11 411.97 лева.

„Благодаря на организаторите на събитията! Вие сте хора с огромни сърца и чисти души! Благодаря ви мили хора, вече 20 дни сте заедно с нас в тази нелека битка. Дадохте ми вяра, надежда и любов, че след 10 годишна борба Любчо ще оздравее. Още малко и това ще е реалност! Сега плача, но сълзите вече са от щастие, благодарение на вас! ПОКЛОН!“ – написа във Фейсбук майката на Любомир Антония Емилова.

Благотворителната кауза Любчо да може да води пълноценен живот стартира след разтърсващо обръщение на майка му Антония в социалните мрежи на 23 март.

Здравейте, мили хора!
Казвам се Антония Емилова, на 36 години съм, от гр. Смолян.
Майка съм на две невероятни момчета!
Ето я историята за малкия ни син, Любомир, с която ще ви разкажа как изцяло се промени живота на семейството ни!
Забременях за втори път и бях най щастливата жена на света. Родих Любчо на 12 февруари 2013 г. – втората най-щастлива дата в моя живот. Раждането мина нормално, като по вода – беше най красивото бебе, а аз бях на седмото небе от щастие до мига, в който лекарят ми каза: „Тони, има проблем с бебето ти – роди се без анус, ще трябва да го транспортираме за Пловдив .“ Тогава светът се срина пред мен! Не чувах и не виждах нищо! Беше шок, за който въобще не бях подготвена. На другия ден детето ми беше транспортирано в Пловдив и започна нашата борба за по-пълноценния му живот. След като го приеха в болницата, му бе направена първата операция. Прегърнах го седмица след раждането – погледнах го, беше съвършен! Казах му: „Сине, съдбата реши да ни изправи пред изпитание, което ти обещавам, че ще преминем заедно и ще успеем! Беше едва на две годинки и половина, когато последва втората операция – отново без успех и в мъки за детенцето ми! Така до следващия път – пореден експеримент с живота на Любчо!
Взех категорично решение, че ще пробваме лечение в Турция. Досега не предприемахме тази крачка, защото знаехме, че ще струва доста пари, които ние нямаме. Но вече нямам избор! Звъннах в клиниката в Истанбул, отидохме до там, направиха му изследвания и ни дадоха голяма надежда, че Любчо максимално ще се подобри.
Операцията ще струва 14 000 евро, но ще ни трябват още доста пари за престоя там и за последващи манипулации. Тази сума е непосилна за нашето семейство, затова Ви молим да ни помогнете!

Любчо с книгата, чието заглавие олицетворява и неговия живот „Приключенията на Сърцатко“

Набирането на средства за лечението и престоя на Любчо в Истанбул продължава.

Всеки, който иска да помогне, може да дари средства по сметка:

IBAN: BG77IABG74911004114901
BIC: IABGBGSF
Банка: Интернешънъл Асет Банк
Титуляр: Антония Любенова Емилова

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!