BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворително представление и коледен базар подготвят в РДТ „Николай Хайтов”

Коледен базар и представление с благотворителна цел ще се проведе тази вечер в сградата на театъра в Смолян. Организатори са РДТ „Николай Хайтов“, Център за изкуства „За Родопите“ и РЦПППО – Смолян. От 18.00 часа ще се играе детския спектакъл „Жълто”. От 17.00 до 19.00 часа във фоайето на театъра ще бъдат разположени щандовете на благотворителни коледен базар. Той е с цел събиране на средства за 15-годишния Александър Сираков от Смолян, който е диагностициран е с ДЦП, епилепсия и спастична пареза на краката. До този момент Александър е претърпял 12 операции, но не може да ходи, за родителите му е все по-трудно да го извеждат навън, тъй като живеят в блок и трябва, да го пренасят на ръце през стълбите. Семейството се нуждае от мобилно устройство за изкачване на стълби за хора в инвалидни колички, така животът на Александър ще е много по-пълноценен защото няма да се налага да стои вътре по цял ден.

Детският спектакъл „Жълто” ще се играе в зала 2 на театъра, а препоръчителна цена на билета е 5 лв., но който желая може да даде и повече.

На базара ще има Коледни картички и сувенири, изработени от деца със специални потребности и техни приятели за Коледния конкурс на РЦПППО – Смолян.

От театъра в Смолян канят всички училища, родители с деца и цялата общност да се включат в базара. За участието можете да се обадите на тел. 0878322306 и 0893 338 169. Всеки може да предложи това, което прави, произвежда, продава.

За всички, които са без зелен сертификат, на входа на театъра ще бъдат осигурени безплатни бързи тестове. Тестовете ще са валидни само за деня на събитието.

Нели Гергьовска

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!