BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Баща и син са осъдени на 160 часа безвъзмезден труд за нарушена карантина

Баща и син са осъдени на „пробация“ заради нарушаване на задължителната карантина. Наказанията са наложени по споразумения на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрени от Районен съд – Хасково, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Присъдата включва три мерки за срок от 1 година и 6 месеца – задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото  в размер на 160 часа.

Бащата Ш.А. на 46 години и синът Х.А. на 22 години се върнали от Германия на 20 март 2020 г., като трябвало да изпълняват задължителна карантина на един и същи адрес в Хасково. На 27 март 2020 г., полицейски служители извършили проверка в дома им и установили, че двамата отсъстват. След като се свързали по телефона с тях, бащата и синът обяснили, че отиват на погребение на свой близък в града.

Определенията за одобряване на споразуменията на Районен съд – Хасково са окончателни.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!