BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Атака срещу „Анри-64“ заради ниските цени на горивата, бензинът и дизелът в Смолян тръгнаха нагоре

Неизвестни лица са заличили миналата нощ със спрей цените на бензина и дизела по табелите на „Анри 64“ на бул. „България“ в Смолян. Фирмата бе поставила три реклами в центъра на областния град – една на кръстовището до ЕВН и две на надлеза между болницата и „Лидл“. На тях бяха написани цените на бензиностанцията на „Анри-64“, паднали през последния месец до 1,38 лева за литър бензин и дизел.

И на трите табели спреят е нанесен само върху цените на горивата, което подсказва, че може би става дума за атака или отмъщение от конкуренти. От фирмата са пуснали сигнал до полицията за посегателството, а собственикът на фирмата доц. д-р Андрей Кехайов заяви пред „Отзвук“, че случилото се не прави чест на никой. „Мисля, че живеем в нормална държава, конкуренция трябва да има.“ – каза той.

Въпреки атаката „Анри-64“ и днес продължи да продава бензина и дизела най-евтино в Смолян – 1,39 лв. В останалите малки бензиностанции цените започнаха да се покачват, но останаха по-ниски от тези на веригите. „Смолена ойл“ ги повиши от 1,40 на 1,52 лв. за литър бензин и дизел, „Еврогаз“ – от 1,39 на 1,49 лева, „Искилиев ойл“ от 1,40 на 1,55 лв., „Терагаз“ – от 1,40 на 1,55 лв., „Аспетрол“ – от 1,55 на 1,60 лв.

В същото време и веригите смъкнаха по няколко стотинки и литър бензин се продаваше в „Лукойл“, ОМВ и „Петрол“ по 1,71 лв., а дизелът – между 1,77 и 1,79 лева за литър.

Най-ниска днес бе цената на газта на „Еврогаз“ – 0,70 лв., „Смолена ойл“ я повиши до 0,72 лв., „Искилиев ойл“ и „Терагаз“ – до 0,73 лв. В „Лукойл“, ОМВ и „Петрол“ пропан-бутанът бе 0,76 лв.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!